Tag: ÇELİK KONSTRÜKSİYON

istanbul-yeni-havalimani
Construction Consultant

3’üncü Havalimanı’nda yerli malzeme kullanılacak

3’üncü Havalimanı’nda yerli malzeme kullanılacak

Hafriyat, beton, demir, çelik, seramik başta olmak üzere inşaatta kullanılan malzemeler Türkiye’den ithal edilecek.

3'üncü Havalimanı'nda yerli malzeme kullanılacak

Dünyanın en büyükleri arasında yer alacak 3. Havalimanı için KOBİ ve girişimcileri yakından ilgilendirecek yerli üretim hamlesi başlatıldı. Bugüne kadar 2 milyar euronun üzerinde yatırım yapılan ve toplam yatırım bedeli 10.5 milyar euroyu bulacak projenin yüzde 90’ı ise yerli malı ürünlerle karşılanacak. Yeni havalimanı tamamlandığında yaklaşık 9 milyar euronun Türkiye ekonomisine kalacağı hesaplanıyor.

3'üncü Havalimanı'nda yerli malzeme kullanılacak

MALZEMELER TÜRKİYE’DEN TEMİN EDİLECEK

Hafriyat, beton, demir, çelik, seramik başta olmak üzere inşaatta kullanılan malzemeler Türkiye’den temin edilecek. Bagaj taşıma ile birlikte yürüyen merdiven, yol ve asansörler ise ithal yolla temin edilecek.

İthal edilecek bu ürünlerin yüzde 20-30’u da yine Türkiye’deki üreticilerden karşılanacak. Çalışmalar hakkında bilgi veren 3. Havalimanı Ortak Girişim Grubu (OGG) yetkilileri projenin vaktinde bitirilmesi için her hafta yönetim kurulunun bir araya geldiğini belirtti.

3'üncü Havalimanı'nda yerli malzeme kullanılacak

ÇALIŞMALARIN YÜZDE 20’Sİ BİTTİ

İlk etabı 2018’in Şubat ayında hizmete girecek olan projeye ilişkin çalışmaların yüzde 20’si tamamlandı. İnşaatta halen bin 500’ü beyaz yakalı olmak üzere toplam 15 bin kişi çalışıyor. İlk fazında 70-90 milyon yolcu kapasitesi olan havalimanına ilişkin jeolojik etüt çalışmaları da devam ediyor.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte 165 adet sabit yolcu köprüsü ile 6 pisti bulunan ve 150 milyon yolcu/yıl kapasiteli 4 ayrı terminal binası bulunan dünyanın en büyük havalimanlarından biri ortaya çıkacak. Dünyanın en büyük projelerinden biri olan 3. Havalimanı’nda toplamda 16 bin kişi çalışıyor. Projede 2 bin 200’ü ağır tonajlı olmak üzere 3 bin iş makinesi çalıştırılıyor.

3'üncü Havalimanı'nda yerli malzeme kullanılacak

VİETNAMLILAR İÇİN ÖZEL AŞÇI

İstanbul’a inşa edilecek dev projenin vaktinde tamamlanması amacıyla nitelikli personelin temini için gazetelere ilan verildi. Şantiyedeki kamyonları kullanmak amacıyla gazetelere verilen ilanlara yeterli başvuru gelmeyince Vietnam’dan teknik personel getirildi.

Yurtdışında Vietnamlı çalıştıran bir başka firmanın önerisiyle 3. Havalimanı’ndaki kamyonların çalıştırılması için Vietnamlı işçi getirildi. Şantiyede kalan Vietnamlı işçiler için özel aşçılar da getirildi.

bursa-hancerli-medresesi-kullerinden-doguyor
House Renovation

Bursa Hançerli Medresesi küllerinden doğuyor

Bursa Hançerli Medresesi küllerinden doğuyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kültür merkezi olacak Hançerli Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları törenle başlatıldı.

Bursa’yı çağdaş bir geleceğe taşırken kentin kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından Piremir Mahallesi’ne kültür merkezi olarak kazandırılacak Hançerli Medresesi’nde rekonstrüksiyon çalışmaları ilk harcın koyulmasıyla başladı.Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa’nın ecdat emanetlerinin bir bir öne çıkarıldığını vurgulayarak, yer üstündeki eserlere olduğu gibi yer altında kalmış ve zamanla yok olmuş tarihi değerlerin de kentte yeniden işlevsel olarak boy gösterdiğini söyledi.

500 YILLIK NADİDE ESER

UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne adını yazdıran Bursa’nın, marka değeriyle geleceğe taşındığını belirten Başkan Altepe, “Bugün tarihi bir gün. Medeniyetin başkenti Bursa’da 500 yıllık bir eser olan Hançerli Medresesi’ni orijinal haliyle gün yüzüne çıkaracak çalışmalarımıza ilk harcı koyarak başlıyoruz. Bu eser yok olmuş ve yerine binalar yapılmıştı. ‘Hançerli Medresesi artık yok oldu’ derken, yapı yeniden canlanacak” dedi.

Başkan Altepe, tarihi yapının ilk günkü ihtişamı ve orijinal yapısıyla yapılacağını ifade ederek, “Bursa’da ecdadımıza olan vefa borcumuzu eserlere sahip çıkarak gösteriyoruz. Ecdat emaneti Hançerli Medresesi, kültür merkezi olarak yeniden gün yüzüne çıkıyor. Bursa, her alanda hızla kalkınıp kabuk değiştiriyor. Bursa, yaşayan canlı bir tarih başkenti olacak. Bu kapsamda gerçekleştirdiğimiz tarihi değerleri öne çıkaran çalışmalarımızdan biri olan Hançerli Medresesi de kültür merkezi olarak Piremir, Musababa, Davutkadı, Sıracevizler, Zümrütevler ve Kurtbasan mahalleleri başta olmak üzere Yıldırım’ın kalbine ayrı bir değer katacak. Merkez, sosyal etkinliklerin yapıldığı Bursalıların buluşma merkezi olacak” diye konuştu.

1 YILDA TAMAMLANACAK

Hançerli Medresesi’nin bundan 500 yıl önce 14. yüzyılın başlarında 2. Beyazıt’ın torunu Şehzade Mahmut’un kızı Fatma Sultan yaptırıldığını anlatan Başkan Altepe, yapının Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı kontrolünde 1 yılda tamamlanarak kullanıma açılacağını söyledi.

Hançerli Medresesi’nin mevcut temel kalıntıları uyarınca rekonstrüksiyonu yapılarak aslına uygun biçimde yeniden inşa edileceğini anlatan Başkan Altepe, “Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi Hançerli Fatma Sultan Medresesi’nin yapı alanı yaklaşık olarak 852 metrekaredir. 12 adet oda, 1 adet dershane, 1 adet çok amaçlı toplantı salonu ve WC birimlerinden oluşmaktadır. Tüm duvarlarda özgün yapısına göre taş-tuğla karışımı ardışık taşıyıcı duvar imalatları yapılacak. Medrese avlusunun üzeri reflekte tamperli cam ile kapatılarak etkinlik alanı arttırılmış olacak. Medrese, bölge halkının öncelikleri doğrultusunda sosyal ve kültürel anlamda işlevlendirilerek hizmet verecek. Bu sayede bir vakıf eseri daha gün yüzüne çıkarılarak hizmet kervanındaki yarım kalan serüvenine devam edecektir. Medrese 360 günde tamamlanacak. Toplam maliyet 5.5 milyon TL civarında olacaktır” şeklinde konuştu.